Matkakohde: Pariisi

Latinalaisen korttelin historia

Pariisin Latinalainen kortteli on yksi kaupungin vanhimmista ja tunnetuimmista kaupunginosista. Korttelin historia ulottuu aina roomalaisten valloitukseen asti, ja se on ollut aina opiskelijoiden ja taiteilijoiden suosima alue. Latinalainen kortteli sijaitsee Seinen vasemmalla rannalla, ja sen keskustana toimii Sorbonne-yliopisto. Alueelta löytyy myös lukuisia kahviloita, baareja ja ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisille ja turisteille herkullisia ranskalaisia ruokia ja juomia.

Legenda kertoo, että kortteli sai nimensä roomalaisten aikojen opiskelijoiden ja tiedemiesten käyttämästä latinan kielestä. Alueella sijaitsee myös vanha katolinen kirkko, Saint-Étienne-du-Mont, joka on yksi korttelin tunnetuista maamerkeistä. Latinalainen kortteli on ollut myös merkittävä taide- ja kirjallisuuskeskus, ja siellä asuivat muun muassa Pablo Picasso, Ernest Hemingway ja James Joyce.

Kuuluisat monumentit

Pariisin Latinalaisessa korttelissa sijaitsee useita kuuluisia monumentteja ja historiallisia rakennuksia. Yksi näistä on Panthéon, joka on entinen kirkko ja nykyisin kuuluisien ranskalaisen henkilöiden hautapaikka. Panthéonin edustalla sijaitsee myös Fontaine Saint-Michel -suihkulähde, joka on suosittu nähtävyys niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Toinen merkittävä monumentti Latinalaisessa korttelissa on Cluny-museo, joka on erikoistunut keskiaikaiseen taiteeseen ja historiaan. Museo sijaitsee entisessä keskiaikaisessa luostarissa, ja siellä voi ihailla muun muassa upeita goottilaisia veistoksia ja freskoja. Korttelin läheisyydessä sijaitsee myös Rooman kylpylöiden rauniot, jotka ovat osa kaupungin antiikin historiaa.

Viehättävät kadut

Latinalaisen korttelin kapeilla ja mutkikkailla kujilla on oma viehätyksensä, ja ne houkuttelevat kävijöitä tutustumaan alueen tunnelmalliseen ilmapiiriin. Rue Mouffetard on yksi korttelin tunnetuimmista kaduista, jolla voi kierrellä paikallisten markkinakojujen ja putiikkien välissä. Rue de la Huchette taas on yöelämän keskus, jossa voi nauttia ranskalaisesta viinistä ja kuunnella livemusiikkia.

Latinalaisen korttelin kaduilla voi myös ihailla kauniita kukkaistutuksia ja historiallisia rakennuksia, jotka tuovat menneet ajat elävästi mieleen. Kortteli on täynnä kulttuurisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, joten siellä riittää aina nähtävää ja koettavaa. Pariisi on kaupunki, joka ei koskaan lakkaa yllättämästä ja lumoamasta kävijöitään, ja Latinalainen kortteli on yksi sen monista helmistä.

Panthéon

Panthéon on yksi Pariisin merkittävimmistä nähtävyyksistä, joka sijaitsee Latinalaisessa korttelissa. Rakennus on alun perin valmistunut kirkoksi, mutta vallankumouksen jälkeen siitä tehtiin kansallismausoleumi. Panthéonissa lepäävät monien Ranskan merkittävien henkilöiden, kuten Voltairen, Victor Hugon ja Marie Curién, hautajaiset. Rakennus on upea esimerkki klassisesta arkkitehtuurista ja sen kupoli hallitsee koko kaupunkikuvaa. Panthéon on ehdoton vierailukohde kaikille Pariisin historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Luxemburgin puisto

Luxemburgin puisto on kaunis puistoalue Latinalaisen korttelin sydämessä. Puisto on suosittu rentoutumispaikka paikallisten ja turistien keskuudessa, ja se tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa vehreässä ympäristössä kaupungin vilinän keskellä. Puistossa on lukuisia istutuksia, suihkulähteitä ja jopa oma pieni järvi, jossa voi vuokrata pieniä veneitä. Luxemburgin palatsi kohoaa puiston laidalla ja sen päärakennuksessa toimii Ranskan senaatti. Puistossa voi nauttia piknikistä nurmikolla, kävellä romanttisilla käytävillä tai vain istua penkillä ja ihailla ympärillä olevaa kauneutta.

Sorbonnen yliopisto

Sorbonnen yliopisto on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista yliopistoista, ja se sijaitsee Latinalaisen korttelin sydämessä. Yliopisto perustettiin jo 1200-luvulla ja se on ollut keskeinen paikka Ranskan kulttuurin ja sivistyksen kehittymisessä. Monet maailmankuulut kirjailijat, filosofit ja poliitikot ovat opiskelleet tai opettaneet Sorbonnessa, joka tunnetaan myös nimellä Pariisin yliopisto. Kampusalueella on lukuisia historiallisia rakennuksia, kuten vanha kirjasto ja kappeli, jotka vievät vierailijat matkalle menneisyyteen. Vaikka Sorbonnen yliopisto on edelleen aktiivinen opetus- ja tutkimuslaitos, sen historiallinen arvo tekee siitä mielenkiintoisen vierailukohteen kaikille Pariisin kulttuurista kiinnostuneille.

Kirjakaupat ja kahvilat

Pariisin Latinalainen kortteli on tunnettu vilkkaasta kulttuuristaan ja monipuolisista nähtävyyksistään. Alueella sijaitsee useita viehättäviä kirjakauppoja ja kahviloita, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Yksi tunnetuimmista kirjakaupoista alueella on Shakespeare and Company, joka on suosittu vierailupaikka kirjallisuuden ystäville ympäri maailmaa. Kirjakaupan valikoimasta löytyy niin klassikoita kuin uusimpia bestsellereitäkin. Lisäksi korttelista löytyy lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia ranskalaisesta kahvista ja herkullisista leivonnaisista samalla kun uppoutuu alueen boheemiin tunnelmaan.

Ravintolat ja baarit

Latinalainen kortteli on myös tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnastaan. Alueelta löytyy lukuisia perinteisiä ranskalaisia bistroja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja kuten escargot’ta ja coq au vinia. Lisäksi korttelista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat makunautintoja ympäri maailmaa. Illanviettoon korttelista löytyy myös useita tunnelmallisia baareja, joissa voi nauttia lasillisen ranskalaista viiniä tai cocktaileja. Alueen baareissa vallitsee rennon boheemi ja ystävällinen ilmapiiri, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin.

Kulttuuritapahtumat

Latinalaisen korttelin alueella järjestetään myös lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Alueella sijaitsee useita taidegallerioita ja pieniä teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin. Lisäksi korttelista löytyy useita kulttuurikeskuksia, joissa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja, näyttelyitä ja teatteriesityksiä. Alueen kulttuuritapahtumat houkuttelevat niin taiteen ystäviä kuin kulttuurinälkäisiä matkailijoitakin ja tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä kaikenikäisille. Pariisin Latinalaisen korttelin kulttuuritarjonta onkin yksi alueen viehättävimmistä piirteistä, joka tekee siitä suositun matkakohteen kaikenikäisille ja kaikenlaisille matkailijoille.

Aiheeseen liittyviä linkkejä
Pariisin nähtävyydet – Latinalainen kortteli

Pariisin nähtävyydet

Latinalainen kortteli