Louvren taidemuseo

Louvre, viralliselta ranskalaiselta nimeltään Musee de Louvre, on Pariisin ja maailman suurin ja yksi maailman vanhimmista museoista. Se sijaitsee aivan Pariisin kaupungin sydämessä virtaavan Seine joen rannalla. Alun perin Louvre rakennettiin kuninkaan palatsiksi, ja hovi asuttikin sitä kunnes muutti Versaillesin vieläkin suureellisempiin puitteisiin.

Museon alue on erittäin suuri, ja se onkin maailman kolmanneksi suurin museo pinta-alan mukaan mitattuna. Alueen pinta-ala on yli 160 000 neliömetriä, josta näyttelyille on omistettu noin kolmannes.

380 000 esineen ja 35 000 taideteoksen kokoelma houkuttelee vuosittain museoon yli 8 miljoonaa kävijää. Koska museo on niin valtava, sitä ei luonnollisesti ehdi kiertämään yhdessä päivässä, mutta ne suosituimmat taideteokset kuitenkin hyvin. Louvren tunnusmerkiksi on muodostunut erityisesti Leonardo da Vincin Mona Lisa. Tämä maailmankuulun taideteoksen lisäksi erityisen suosittuja teoksia ovat Eugene Delacroix’n Vapaus johtaa kansaa sekä Jacques-Louis Davisin Horatiusten vala.

Louvren sisäpihan lasipyramidi on niin ikään tunnettu nähtävyys. Pyramidi toimii valonlähteenä museon edustalla olevalle maanalaiselle, Pariisin parhaisiin ostospaikkoihin lukeutuvalle Carrousel du Louvre -kauppakeskukselle. Pyramidi ja taidemuseo ovat tunnettuja myös Dan Brownin kirjasta ja elokuvasta nimeltä Da Vinci –koodi.
[ad name=”GA 468 x 60″]

Louvren ovet ovat pääsymaksun maksaneille avoinna päivittäin, lukuun ottamatta tiistaita. Parhaita aikoja jonojen välttämiseksi ovat arkiaamut. Museoon on vapaa pääsy joku kuun ensimmäinen sunnuntai, mutta silloin jonot venyvät huimiksi ja jos aikaa ei ole tuhlattavaksi, on parempi jättää meno toiseen kertaan.

2 Responses to Louvren taidemuseo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.