Pariisi on suosittu matkakohde ympäri maailmaa, ja se houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja. Saapuessaan Pariisiin lentokoneella, matkailijoiden on hyvä tietää, että kaupungissa on useita lentokenttiä.

Pariisin pääasialliset lentoasemat ovat Charles de Gaulle -lentokenttä ja Orlyn lentokenttä. Charles de Gaulle sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Pariisin keskustasta ja se on yksi Euroopan vilkkaimmista lentoasemista. Lentokentältä on erinomaiset yhteydet kaupunkiin, ja matka kestää junalla noin 30 minuuttia. Orly puolestaan on toiseksi suurin Pariisin lentoasemista ja se sijaitsee noin 14 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Junalla matka keskustaan kestää noin 35 minuuttia.

Lisäksi Pariisissa on myös Beauvais-Tillé -lentokenttä, joka sijaitsee noin 85 kilometrin päässä Pariisin keskustasta. Tämä lentokenttä palvelee pääasiassa halpalentoyhtiöitä ja matka keskustaan kestää noin 1,5 tuntia bussilla.

Pariisin lentokentät tarjoavat matkailijoille monia palveluita, kuten ravintoloita, kauppoja, pankkiautomaatteja ja autonvuokrauspalveluita. Lentokentillä on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet, joten matkailijoiden on helppo päästä kaupunkiin lentokentältä.

On tärkeää tarkistaa etukäteen, mille lentokentälle oma lento saapuu, jotta voi suunnitella matkareitin ja varaamaan jatkojatkokuljetukset tarvittaessa. Pariisin lentokentät tarjoavat hyvät lähtökohdat matkailijoille tutustua tähän upeaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin.

  1. Charles de Gaulle: Charles de Gaulle -lentokenttä sijaitsee noin 25 kilometriä pohjoiseen Pariisista. Se on Euroopan toiseksi vilkkain lentokenttä ja palvelee yli 70 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Lentokentältä löytyy erilaisia palveluita ja ravintoloita, sekä hyvät yhteydet Pariisin keskustaan junalla tai bussilla.
  2. Orly: Orlyn lentokenttä sijaitsee Pariisin eteläpuolella ja on kaupungin toinen suuri lentokenttä. Se palvelee lähinnä kotimaan- ja Euroopan lentoja. Orlyssa on erilaisia kauppoja, ravintoloita ja palveluita matkustajille. Lentokentältä on hyvät yhteydet Pariisin keskustaan junalla tai bussilla.
  3. Beauvais-Tillé: Beauvais-Tillén lentokenttä sijaitsee noin 85 kilometriä Pariisista pohjoiseen. Se on pienempi ja halpalentoyhtiöiden suosima lentokenttä. Matka Pariisiin kestää noin tunnin bussilla. Lentokentästä löytyy muutamia ravintoloita ja kauppoja matkustajien tarpeisiin.

Pariisi, tuo kaunis ja romanttinen kaupunki, houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa Pariisin seikkailu kuin astua jalkaa sen lentokentälle. Pariisista löytyy useita lentokenttiä, joista jokaisella on oma viehätyksensä ja tarinansa.

Charles de Gaullen lentokenttä, Pariisin suurin ja vilkkain lentokenttä, tarjoaa matkailijoilleen monipuoliset palvelut ja helpon yhteyden kaupungin keskustaan. Lentokentältä löytyy monia ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, joten odotusaikanakin on helppo viettää aikaa.

Toinen vaihtoehto on Orlyn lentokenttä, joka sijaitsee hieman lähempänä Pariisin keskustaa. Lentokenttä tarjoaa myös hyvät palvelut ja sieltä on helppo jatkaa matkaa kaupungin keskustaan.

Pariisissa on myös useita muita lentokenttiä, kuten Beauvais-Tillen ja Le Bourget. Näistä lentokentistä lähtee useita halpalentoyhtiöitä, joten ne voivat olla hyvä vaihtoehto budjetin matkailijoille.

Kaikilla Pariisin lentokentillä on hyvät yhteydet kaupunkiin julkisilla liikennevälineillä, kuten junilla ja busseilla. Lisäksi lentokentiltä löytyy myös taksipalveluita ja autovuokraamoja, joten matkailijat voivat valita itselleen sopivimman tavan siirtyä lentokentältä hotellilleen.

Pariisin lentokentät ovat portti Pariisiin, kaupunkiin, joka tarjoaa lukemattomia nähtävyyksiä ja elämyksiä. Joten varaa lippusi ja tervetuloa Pariisiin, maailman romanttisimpaan kaupunkiin!

Jaa tietosi myös kavereidesi kanssa sosiaalisessa mediassa ja kommentoi artikkelia tämän sivun tai sen alasivujen kautta. Toivottavasti tämä tieto auttaa sinua matkasi suunnittelussa ja Pariisin lentokentillä seikkaillessa. Bon voyage!