Pariisin tiedemuseo

Pariisin tiedemuseo – Cité des Sciences et de l’Industrie

Romanttisen Pariisin suosituimpiin nähtävyyksiin lukeutuva tiedemuseo, viralliselta nimeltään Cité des Sciences et de l’Industrie (Tieteiden ja teollisuuden kaupunki), löytyy Porte de la Villetten metroaseman tuntumasta (linja 7). Vuonna 1986 valmistuneessa Euroopan suurimmassa tiedemuseossa vierailee vuosittain yli 5 miljoonaa uteliasta tieteen ja teknologian ystävää. Cité on siis Suomen Heurekaa vastaava, mutta huomattavasti suurempi keskus.

Tiedemuseon perustamisen aloitti Ranskan entinen presidentti, Giscard d’Estaing, tarkoituksenaan kaventaa tiedepiirien ja kansalaisten välistä kuilua, tuoda siten uusimmat kehitykset etenkin nuoremman sukupolven tietoisuuteen ja kylvää heihin tieteellisen uteliaisuuden siemen.

Citén tunnusmerkki ovat sen massiivinen teräsrakenne ja pääsisäänkäynnin kolme jättimäistä ”kasvihuonetta”. Rakennuksen suunnittelusta voimme kiittää arkkitehti Adrien Fainsilberiä ja insinööri Peter Ricea. Cité avasi ovensa näyttävästi 13. maaliskuuta 1986, eli samana päivänä, jolloin Giotto-luotain teki ohilennon aikana läheistä tuttavuutta Halleyn komeetan kanssa.

Upea Cité-tiedemuseo sisältää tutkittavaa koko perheelle, sillä sen uumenissa voit tutustua seuraaviin kohteisiin:

  • Useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä
  • Akvaario
  • Planetaario
  • Sukellusvene Argonaute
  • IMAX-elokuvateatteri Géode
  • Lasten kaupunki (2-7 -vuotiaille)
  • Lasten kaupunki (5-12 -vuotiaille)

Käsin kosketeltavien ja silmin ihailtavien kohteiden lisäksi tiedemuseolla on oma kahvila, ravintola, kioskeja, matkamuistomyymälä, konferenssikeskus ja jopa terveysneuvontakeskus.

Osoite: 30 Avenue Corentin Cariou, 75019 Paris

Avoinna: ti – la 10 – 18 ja su 10 – 19

Liput: saatavilla useita eri lippuyhdistelmiä välillä 3 – 18,50 €, alle 3-vuotiaat (osaan kohteista ikäraja on 6 vuotta) ja vammaiset ilmaiseksi.

2 Responses to Pariisin tiedemuseo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.