Historia

Pere Lachaisen hautausmaa on yksi Pariisin merkittävimmistä ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Hautausmaa perustettiin vuonna 1804, ja se sai nimensä kuningas Ludvig XIV:n hovin rakennuttaman luostarin mukaan. Alun perin hautausmaa koettiin epämiellyttäväksi paikaksi, eikä se saavuttanut suurta suosiota. Kuitenkin romanttisen ajan myötä Pere Lachaisen hautausmaasta tuli muotia, ja se alkoi houkutella yhä enemmän vierailijoita.

Sijainti

Pere Lachaisen hautausmaa sijaitsee itäisessä Pariisissa, lähellä Père Lachaisen metroasemaa. Hautausmaa on valtava alue, joka kattaa yli 44 hehtaaria ja siellä on yli 70 000 hautaa. Kävijät voivat tutustua hautausmaahan kävellen mäntyjen reunustamilla käytävillä, jotka luovat rauhallisen ja melankolisen tunnelman. Pere Lachaisen hautausmaa on suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Tunnetut haudat

Pere Lachaisen hautausmaa on tunnettu monista kuuluisista haudoista. Yksi hautausmaan suosituimmista kohteista on laulaja Édith Piafin hauta. Lisäksi hautausmaalla voi nähdä esimerkiksi kirjailija Oscar Wilden, säveltäjä Frédéric Chopinin ja runoilija Guillaume Apollinairen hautamuistomerkit. Hautausmaa on myös suosittu kohtauspaikka elokuvantekijöille, ja siellä on kuvattu useita elokuvia ja musiikkivideoita.

Pere Lachaisen hautausmaa tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua Pariisin historiaan ja kuuluisiin henkilöihin heidän viimeisessä leposijassaan. Hautausmaan vaikuttavat hautamuistomerkit ja kauniit puistomaiset maisemat tekevät siitä unohtumattoman vierailukohteen kaikille kulttuurin ystäville.

Hautausmaataide

Pere Lachaisen hautausmaa on tunnettu paitsi merkittävien henkilöiden hautapaikkana, myös upeasta hautausmaataiteestaan. Hautausmaalla on monia vaikuttavia veistoksia, patsaita ja hautamuistomerkkejä eri aikakausilta ja tyylisuuntauksista. Taiteilijat kuten Auguste Rodin, Jean-Baptiste Carpeaux ja Antoine-Louis Barye ovat luoneet unohtumattomia teoksiaan hautausmaan alueelle. Kävijät voivat ihailla monumentteja ja hautakiviä, jotka ovat todellisia taideteoksia ja kertovat tarinoita menneistä ajoista.

Opastetut kierrokset

Pere Lachaisen hautausmaa on valtavan laaja alue, ja sen moninaiset haudat ja muistomerkit voivat helposti hukuttaa kävijän. Siksi monet turistit valitsevat osallistua opastetuille kierroksille, joilla ammattitaitoiset oppaat johdattavat vierailijat hautapaikoilta toisille. Opastetut kierrokset tarjoavat mahdollisuuden oppia enemmän hautausmaan historiasta, kulttuurista ja merkittävistä henkilöistä, jotka lepäävät siellä. Kaikenlainen tieto haudoista ja niiden taustatarinoista tuo käynnille syvyyttä ja lisää ymmärrystä hautausmaan merkityksestä paikallisille ja koko maailmalle.

Merkittäviä muistomerkkejä

Pere Lachaisen hautausmaa on tullut tunnetuksi sen monista merkittävistä muistomerkeistä, joita löytyy ympäri aluetta. Yksi tunnetuimmista haudoista on edesmenneen laulajan Edith Piafin hauta, joka on suosittu vierailukohde monille musiikin ystäville. Myös kirjailija Oscar Wilden hauta on suosittu vierailukohde, samoin kuin monien muiden kuuluisuuksien, kuten Frédéric Chopinin, Jim Morrisonin ja Édith Cavellin, hautapaikat. Pere Lachaisen hautausmaa on todellinen kulttuurin ja historian aarreaitta, joka houkuttelee kävijöitä eri puolilta maailmaa oppimaan ja kunnioittamaan menneiden aikojen vaikutusvaltaisia henkilöitä.

Valokuvauksen vinkit

Pere Lachaisen hautausmaa on yksi Pariisin tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja se tarjoaa upeita kuvausmahdollisuuksia niin harrastajille kuin ammattilaisillekin. Hautausmaa on täynnä kauniita hautamuistomerkkejä, veistoksia ja hautakappeleita, jotka luovat mielenkiintoisia taustakuvia valokuviin. Suosittelemme käyttämään laajakulmaobjektiivia ja ottamaan kuvia eri kuvakulmista saadaksesi mahdollisimman vaikuttavia otoksia.

Aukioloajat

Pere Lachaisen hautausmaa on avoinna yleisölle päivittäin klo 8-18. Hautausmaa on suosittu turistikohde, joten suosittelemme välttämään ruuhka-aikoja ja vierailemaan arkipäivinä aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä. Muista myös kunnioittaa hautausmaan rauhaa ja hiljaisuutta valokuvatessasi.

Käytännön ohjeet

Pere Lachaisen hautausmaa on helppo saavuttaa julkisilla kulkuneuvoilla, ja lähin metroasema on Père Lachaise. Hautausmaa on suuri alue, joten suosittelemme varustautumaan mukavilla kenkiä ja vesipullolla. Muista myös ottaa mukaan kartta ja opas, jotta löydät helposti haluamasi hautamuistomerkit. Muista myös noudattaa hautausmaan sääntöjä ja kunnioittaa alueen rauhaa vierailusi aikana.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Père Lachaisen hautausmaa
– Tutustu Pariisin kuuluisaan hautausmaahan, jossa lepää monia tunnettuja henkilöitä kuten Jim Morrison ja Oscar Wilde.