Historiallinen tausta

Place de la Concorde on yksi Pariisin kuuluisimmista aukioista ja se sijaitsee kaupungin keskustassa Seinen varrella. Aukio on saanut nimensä vallankumouksellisen Ranskan vallankumouksen jälkeen, sillä alunperin se tunnettiin nimellä Place Louis XV kuningas Ludvig XV:n mukaan. Aukiolta löytyy useita historiallisia rakennuksia, kuten Ranskan parlamenttitalo sekä hotelli Crillon.

Ilmapiiri ja tunnelma

Place de la Concorde on tunnettu elegantista ilmapiiristään ja se houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Aukion ympärillä on kauniita puistoja ja suihkulähteitä, joissa on mukava viettää aikaa ja nauttia Pariisin kauneudesta. Aukio on myös suosittu paikka järjestää erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, joten siellä on aina vilkasta menoa ja meininkiä.

Obeliski

Place de la Concordella sijaitsee myös Egyptistä peräisin oleva obeliski, joka on yksi aukion tunnetuimmista maamerkeistä. Obeliski on peräisin Luxorin temppelistä ja se tuotiin Pariisiin vuonna 1833 lahjaksi Egyptin kuninkaalta. Obeliskin ympärillä on neljä pronssista lohikäärmettä, jotka symboloivat Niiliä. Obeliski on 23 metriä korkea ja se on yksi suosituimmista selfie-kohteista Pariisissa.

Fountains- suihkulähteet

Place de la Concorde on yksi Pariisin tunnetuimmista aukioista ja se sijaitsee 8. kaupunginosassa Seinen itärannalla. Aukion keskellä sijaitsevat kaksi suurta suihkulähdettä, jotka ovat nimeltään Fontaines de la Concorde. Nämä suihkulähteet ovat näyttäviä ja ne lisäävät aukion kauneutta entisestään.

Fontaines de la Concorde -suihkulähteet on suunnitellut Jacques Ignace Hittorff ja ne valmistuivat vuonna 1840. Suihkulähteiden ympärillä on kauniita pronssiveistoksia, jotka esittävät Ranskan suurkaupunkeja, sekä vastapäätä sijaitsevat Champs-Elysées -bulevardin ja Place de la Concorde -aukion välillä.

Näiden suihkulähteiden kauneus ja historian merkitys tekevät niistä suositun vierailukohteen Pariisissa. Ne ovat näyttävä osa Place de la Concordea ja niitä ihastelemassa voi viettää vaikka koko päivän.

Ympäröivät monumentit

Place de la Concorde -aukio ympäröi monia merkittäviä monumentteja ja rakennuksia, jotka ovat osa Pariisin rikasta historiaa. Aukion pohjoispuolella kohoaa Luxorin obeliski, joka on yli 3000 vuotta vanha muinaisegyptiläinen monumentti.

Toisella puolella aukiota näkee Hôtel de Crillon -hotellin ja Madeleine-kirkon, jotka ovat molemmat upeita rakennuksia ja tärkeitä Pariisin maamerkkejä. Aukion länsipuolella on myös kaksi identtistä rakennusta, joissa sijaitsevat Ranskan laivaston päämaja ja Ranskan ulkoministeriön päämaja.

Nämä monumentit ja rakennukset luovat upean ympäristön Place de la Concordea ja niitä ihaillessa voi samalla uppoutua Pariisin historiallisiin ja kulttuurillisiin nähtävyyksiin.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Place de la Concorde on myös suosittu tapahtumien ja tilaisuuksien pitopaikka Pariisissa. Aukiolla järjestetään erilaisia festivaaleja, konsertteja ja muita tapahtumia ympäri vuoden, ja se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Erityisen suosittuja ovat erilaiset juhlatilaisuudet, kuten esimerkiksi kansallispäivän paraati 14. heinäkuuta, jolloin aukio täyttyy juhlakansasta ja ilotulituksesta. Lisäksi Place de la Concorde on palvellut monien merkittävien tapahtumien ja protestien pitopaikkana ranskalaisen historian aikana.

Kaiken kaikkiaan Place de la Concorde on monipuolinen ja mielenkiintoinen kohde Pariisissa, joka tarjoaa vierailijoilleen upean yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja viihdettä.

Liikenneyhteydet

Pariisin Place de la Concorde sijaitsee keskellä kaupunkia ja on helposti saavutettavissa eri liikennevälineillä. Metrolinjojen 1, 8 ja 12 pysäkit sijaitsevat lähellä aukiota, joten metrolla saapuminen on kätevä vaihtoehto. Lisäksi useat bussilinjat kulkevat aukiolle, joten bussilla liikkuminen on myös vaivatonta. Mikäli haluaa tulla omalla autolla, on lähistöllä useita parkkihalleja, mutta autoilu Pariisin keskustassa voi olla haastavaa ruuhkien ja parkkipaikkojen niukkuuden takia.

Kuvanottopisteet

Place de la Concorde tarjoaa upeat näkymät moniin Pariisin kuuluisiin maamerkkeihin. Aukiolta voi ihailla Eiffel-tornia, Champs-Élysées-ostoskatua, Jardin des Tuileries -puistoa sekä Luxorin obeliskia. Erityisesti auringonlaskun aikaan aukio on suosittu kuvauksen kohde, kun taivas värjäytyy punaiseksi ja valo heijastuu kauniisti ympäröiviin rakennuksiin.

Vierailuvinkit

Kun vierailet Place de la Concordella, kannattaa ehdottomasti tutustua aukion ympäristöön tarkemmin. Voit kävellä Champs-Élysées-kadulle shoppailemaan ja maistelemaan paikallisia herkkuja, vierailla Louvren taidekokoelmassa tai rentoutua Jardin des Tuileries -puistossa. Aukion vieressä sijaitsee myös hotelleja ja ravintoloita, joten voit helposti viettää koko päivän alueella.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Place de la Concorde – Pariisin yksi kauneimmista aukioista, joka sijaitsee Seinen varrella. Täältä löydät muun muassa Luxorin obeliskin ja Fontaine des Mersin.

History of Place de la Concorde – Lue lisää Place de la Concorden historiasta ja sen merkityksestä Ranskan vallankumouksen aikana.

Jardin des Tuileries – Place de la Concorden vieressä sijaitseva upea puistoalue, jossa voi rentoutua kaupungin vilinästä.