Pariisin Disneyland

PariiDisneyLand Pariisisin keskustasta noin kolmenkymmenen kilometrin päässä sijaitseva huikea Disneyland  (tarjoukset tältä sivulta) on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka ovat katsoneet Disneyn animaatioelokuvia tai lukeneet hänen nimeään kantavia sarjakuvia ja jääneet niiden pauloihin. Vaikka yleisesti huvi- ja aktiviteettipuistot ovat suunnattu lapsille, halusi puiston luoja Walt Disney tehdä Disneylandista taiaonomaisen paikan, johon sekä aikuiset että lapset rakastuvat, jossa ikärajat romutetaan ja jokainen voi vapaasti muuttua jälleen lapseksi.

Puisto on kooltaan valtava, joten yksi päivä ei oikeastaan ole tarpeeksi sen kiertämiseen ja tutkimiseen. Mikäli aikataulu ei kuitenkaan anna periksi, on hyvä tutustua Disneylandin eri nähtävyyksiin jo hyvissä ajoin ennakkoon, jotta tietää mitä ehdottomasti haluaa kokea. Puistoalue on jaettu viiteen eri alueeseen: Main Street USA, joka on ostos- ja paraatikatu, Frontierland on puolestaan villi länsi, Fantasyland on tarkoitettu perheen pienimmille, Discoveryland on nimeään kunnioittaen tieteis- ja avaruusmaa ja Adventurelandistä löytyvät niin vidakot kuin merirosvot. Päivän kohokohta lienee Paraati, jossa suosituimmat Disneyhahmot tanssivat ja esiintyvät. Paraati kestää noin puoli tuntia ja sen sisältö vaihtuu kausittain. Päivän kruunaa satulinnan ympärillä järjestetty illan räiskyvä ilotulitus!

Ruokailu puiston alueella ei ole ongelma. Kahviloita ja ravintoloita löytyy lukuisia ja tarjolla on ruokaa jokaiseen makuun, aina pikaruoasta ylellisempiin ravintoloihin.

Parhaiten paikalle pääsee lähijunalla. Juna-asema on aivan puiston vieressä. Mikäli käytössä on vuokra-auto, hyvien opasteiden avulla auton ratissakin istuva matkailija löytää tiensä helposti perille. Myös parkkipaikat ovat kätevästi aivan puiston tuntumassa. Mikäli väsymys iskee päivän huvittelujen jälkeen tai tarkoituksena on vierailla Disneylandissä seuraavanakin päivänä, löytyy alueelta lukuisia erilaisia hotelleja, eikä majoittuminen Disneylandin tuntumassa ole vaikea toteuttaa.

Sisäänpääsy puistoon maksaa noin 70 euroa. Lastenlipun saa luonnollisesti hiukan halvemmalla. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy puistoalueelle ja laitteiden vapaa käyttö. Voit siis päästää sisälläsi edelleen asuvan lapsen valloilleen koko päiväksi!

6 Responses to Pariisin Disneyland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.