Piilotettu taide

Pariisissa on paljon enemmän taidetta kuin mitä tavalliset turistit pystyvät näkemään. Kaupunki on täynnä piilotettuja taidehelmiä, joita harva tietää etsiä. Yksi tällainen paikka on Le Mur, ulkotiloissa sijaitseva taidegalleria. Le Mur on eräänlainen street art -museo, jossa taiteilijat voivat näyttää taitojaan ja vaihtaa teoksiaan säännöllisin väliajoin. Katutaide on Pariisissa erittäin arvostettua, ja Le Mur tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä kaupungin upeaa katutaidetta ilmaiseksi.

Toinen piilotettu taideretki voi viedä sinut Montmartren piilotetulle taidekujalle, joka tunnetaan nimellä Passage Cottin. Tämä historiallinen käytävä on täynnä pieniä taidepiiloja, joissa paikalliset taiteilijat myyvät omia teoksiaan. Passage Cottin on erittäin viehättävä paikka, jossa voit kokea taiteen inspiroivan tunnelman ja ehkä ostaa itsellesi ainutlaatuisen muiston Pariisista.

Salaperäiset puutarhat

Pariisissa on monia kauniita puutarhoja, mutta kaikki eivät ole yhtä tunnettuja kuin esimerkiksi Jardin des Tuileries tai Luxembourg Gardens. Jos etsit rauhaa ja hiljaisuutta kauniissa ympäristössä, suuntaa piilotetulle puutarhalle Parc de la Turlure. Tämä pieni puutarha sijaitsee Montmartren kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Puutarhassa on myös pieni kiipeilypaikka lapsille ja piknikalue, joten se on loistava paikka rentoutua ja nauttia luonnosta.

Toinen salaperäinen puutarha on Square du Vert-Galant. Tämä puutarha sijaitsee Seinen saarella ja on nimetty kuningas Henri IV:n kunniaksi. Se on nimetty ”Vihreäksi ritariksi” hänen legendansa vuoksi. Puutarha on täynnä kauniita kukkia ja istutuksia, ja siellä on myös pieni kahvila, jossa voit nauttia kupin kahvia tai teetä. Square du Vert-Galant on täydellinen paikka ihailla Seinen maisemia ja rentoutua kaupungin kiireisen sykkeen keskellä.

Historialliset käytävät

Monet eivät tiedä, että Pariisin alla on maailmanlaajuisestikin kuuluisa käytävien verkosto. Catacombes de Paris on yksi kaupungin salaisuuksista, ja se avattiin yleisölle vasta 1800-luvulla. Catacombes ovat valtavat hautakammiojärjestelmät, joissa on miljoonia ihmisten luita. Käytävät ovat hämärät ja hieman pelottavat, mutta ne tarjoavat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Pariisin historiaan.

Toinen historiallinen käytävä on Passage des Panoramas, joka on yksi Pariisin vanhimmista käytävistä. Se avattiin vuonna 1800 ja on säilyttänyt alkuperäisen tunnelmansa. Passage des Panoramasin täyteläinen historia tulee elämään, kun kävelet sen käytävien läpi ja ihastelet vanhoja kauppoja ja ravintoloita. Käytävässä on myös ihastuttava kirjakauppa ja antiikkiliike, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Nämä piilotetut kohteet Pariisissa tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kaupungin todellista tunnelmaa ja löytää uusia näkökulmia sen rikkaaseen kulttuuriin. Taide, puutarhat ja historialliset käytävät ovat vain pintaraapaisu Pariisin salaisuuksista, joten seikkailijan kannattaa olla avoin uusille kokemuksille ja rohkeasti tutkia kaupungin syrjäisempiä nurkkia.

Salaiset näköalapaikat

Pariisi on täynnä upeita näköalapaikkoja, mutta monet suositut paikat, kuten Eiffel-torni tai Sacré-Cœur, voivat olla hyvin täynnä turisteja. Jos haluat välttää suuria väkijoukkoja ja löytää salaisemmat näköalapaikat, tässä on muutama vinkki.

Yksi salaisista näköalapaikoista Pariisissa on Parc de Belleville. Tämä kaunis puisto sijaitsee korkealla kukkulalla ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Puistossa on myös viihtyisä kahvila, josta voi nauttia virvokkeita samalla ihaillen maisemia. Parc de Belleville on suosittu paikallisten keskuudessa, mutta harva turisti tietää siitä.

Toinen salainen näköalapaikka on Les Ombres -ravintolan terassi. Ravintola sijaitsee Quai Branly -museon vieressä ja sen terassilta avautuu upea näkymä Eiffel-tornille. Voit nauttia illallista tai drinkkejä ravintolan terassilla samalla ihaillen Pariisin näkyä.

Tunnelmalliset kahvilat

Pariisi on tunnettu tunnelmallisista kahviloistaan, mutta suosituimmat kahvilat, kuten Café de Flore tai Les Deux Magots, voivat olla hyvin täynnä turisteja. Jos haluat kokea aidon pariisilaisen kahvilatunnelman ilman tungosta, tässä on muutama vinkki.

Yksi tunnelmallinen kahvila, jota harva turisti tietää, on La Maison Rose Montmartressa. Tämä vaaleanpunainen kahvila sijaitsee Montmartren mäellä ja tarjoaa viihtyisän paikan nauttia kupillinen kahvia tai lasillinen viiniä. Kahvila on myös maalauksellinen kuvauskohde, sillä sen ulkoseinälle on maalattu kauniita kukkia.

Toinen vaihtoehto on Café La Favorite Marais’n kaupunginosassa. Tämä viehättävä kahvila tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja laajan valikoiman kahvia. Voit istahtaa kahvilan terassille ja nauttia kaupungin vilinästä samalla kun lepuutat jalat kävelyretken jälkeen.

Piilossa olevat museot

Pariisissa on paljon upeita museoita, mutta monet suosituimmat, kuten Louvre tai Musée d’Orsay, voivat olla hyvin tungoksisia. Jos haluat välttää suuria väkijoukkoja ja löytää piilossa olevia museoita, tässä on muutama vinkki.

Yksi piilossa oleva museo on Musée de la Chasse et de la Nature. Tämä erikoinen museo esittelee metsästyksen ja luonnon historiaa. Museossa on mielenkiintoisia näyttelyitä ja taideteoksia, ja sen rauhallisessa ympäristössä voi tutustua rauhassa erilaisiin aiheisiin.

Toinen piilossa oleva museo on Musée de la Vie Romantique. Tämä viehättävä museo sijaitsee Montmartren kaupunginosassa ja esittelee romanttisen aikakauden taidetta ja elämäntapaa. Museossa voi tutustua taiteilijoiden työhuoneisiin ja ihailla harvinaisia taideteoksia.

Löytämällä nämä salaiset näköalapaikat, tunnelmalliset kahvilat ja piilossa olevat museot voit kokea Pariisin aivan uudella tavalla. Kiertäessäsi kaupunkia, rohkeasti poikkea tutuilta reiteiltä ja anna itsesi yllättyä uusista ja ainutlaatuisista elämyksistä, joita Pariisi tarjoaa.

Yllättävät nähtävyydet

Kun suuntaat Pariisin matkalle, ei kannata rajoittaa nähtävyyksiin vain Eiffel-torniin ja Louvren taidemuseoon. Pariisissa on lukuisia salaisia helmiä, jotka odottavat löytäjäänsä. Yksi tällainen paikka on Musée de la Chasse et de la Nature, eli Metsästys- ja luontomuseo. Tämä ilmeisesti erikoinen museovalinta tarjoaa kuitenkin mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen näkymän metsästykseen ja luontoon. Museossa on sekä historiallista että nykyaikaista taidetta sekä esineitä, jotka liittyvät metsästykseen ja luontoon. Se sijaitsee lähellä arvostettua Maraisin aluetta, jossa on myös monia muita kulttuurikohteita.

Toinen yllättävä nähtävyys on Pariisin katakombit. Näitä tunneleita on kaupungin alla satoja kilometrejä, ja niitä käytettiin aikoinaan hautapaikkana. Katakombit eivät sovi herkille, sillä käytävät ovat täynnä luita ja kummituksia. Epätavallinen nähtävyys antaa kuitenkin ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Pariisin historiaan ja sen mysteerisiin puoliin. Katakombien alueelle pääsee vierailulle vain rajoitetusti, joten kannattaa varata lippu etukäteen ja varautua jonottamaan.

Vanhat kirjakaupat

Kirjallisten mielenkiintojen mukaan Pariisissa kannattaa suunnata vanhoihin kirjakauppoihin, jotka ovat täynnä historiaa ja kulttuuria. Yksi legendaarisimmista kirjakaupoista on Shakespeare and Company, joka sijaitsee Seinen rannalla. Tämä kirjakauppa on kuuluisa siitä, että se on palvellut monia kirjailijoita, kuten Ernest Hemingwayta ja James Joycea. Liike on täynnä tunnelmaa ja sillä on hieno valikoima kirjoja eri kielillä. Kannattaa myös tutustua kirjakauppoihin kuten Librairie Galignani, joka on vanhin englanninkielinen kirjakauppa Ranskassa, sekä Librairie de l’Île, joka sijaitsee Notre-Damen lähellä ja on erikoistunut matkakirjoihin.

Vanhojen kirjakauppojen lisäksi Pariisista löytyy myös kahviloita, jotka tarjoavat miellyttävän ympäristön lukemiseen ja kirjoittamiseen. Yksi tällainen paikka on Café de Flore, joka on ollut tärkeä kohtaamispaikka kirjailijoille ja taiteilijoille. Se sijaitsee Saint-Germain-des-Présin alueella ja on säilyttänyt vanhan ajan charmiaan. Voi kuvitella istuvansa samalla tuolilla kuin Sartre tai Simone de Beauvoir. Café de Floren vieressä on myös Les Deux Magots, toinen legendaarinen kahvila, joka on houkutellut monia kirjailijoita ja taiteilijoita vuosien varrella.

Salakapakat ja klubit

Jos kaipaat vilkkaampaa iltaelämää, Pariisissa on monia salakapakoita ja underground-klubeja, joissa voit kokea kaupungin musiikki- ja yöelämän syvimmät kulmat. Pariisin jazzelämä on erityisen legendaarista, ja yksi tällainen paikka on Le Caveau de la Huchette. Tämä pieni jazzklubi sijaitsee Quartier Latin -alueella ja on ollut toiminnassa jo yli 70 vuotta. Täällä voit nauttia maailmanluokan jazzista ja tanssia aamun tunteihin asti.

Toinen salainen paikka on Les Trois Baudets, klubi, joka sijaitsee Montmartren alueella. Tämä paikka on tunnettu erityisesti indie-musiikistaan ja tarjoaa usein keikkoja lupaaville bändeille ja laulajille. Tunnelma on intiimi ja rento, ja täällä voit löytää uutta musiikkia ja mahdollisesti seuraavan suuren tähtiartistin.

Pariisissa on siis paljon enemmän nähtävää ja koettavaa kuin mitä opaskirjat kertoavat. Suuntaa tutuilta reiteiltä pois ja anna itsesi yllättyä näiden salaisuuksien kaupungin upeista löydöistä.