Hotellit

Pariisista jos jostain löytyy laaja valikoima hotelleja. Valikoima on paitsi määrältään suuri, myös tasonsa puolesta varsin kirjava ja monipuolinen. Joukossa on ylellisyyttä pursuavia viiden tähden luksushotelleja, vaatimattomia bed-and-breakfast eli B&B-huoneita ja reilaajille ja ressureissaajille soveliasta yhteismajoitusta hostelleissa, ja luonnollisesti kaikkea siltä väliltä. Pariisin turistiviranomaisten mukaan kaupungissa on noin 2 000 hotellia ja niissä yhteensä noin 75 000 huonetta. Jos huoneeseen mahtuu keskimäärin 2-3 henkeä, niin Pariisin hotellit pystyvät helposti majoittamaan noin 200 000 ihmistä.

Jos lähdet omatoimimatkalle Pariisiin, kannattaa ehdottomasti varata sellainen hotelli, joka on kävelymatkan päässä joltain Pariisin metroverkoston asemalta. Silloin liikkuminen on helppoa, vaivatonta ja edullista. Bussit ovat myös kelvollinen liikkumistapa, mutta silloin pitää tuntea kaupunkia hiukan tarkemmin, jotta osaa jäädä pois kyydistä oman määränpään kannalta parhaalla pysäkillä. Kertokaamme vielä varoituksena sen verran, että usein on aivan turha odottaa kuljettajan puhuvan sanaakaan englantia: hän joko ei sitä osaa tai ei halua puhua. Pariisin taksit ovat tunnetusti vähän hankalia, ja sateella niiden saaminen on lähes mahdotonta.

Useimmilla hotellivaraamoilla on mahdollisuus valita yhdeksi hakukriteeriksi maksimietäisyys vaikkapa jostain metroasemasta, ja kyseistä hakuehtoa kannattaakin käyttää. Jos sellaista mahdollisuutta ei ole, löytyy kyseinen tieto hotellin kotisivulta. Jollei edes siellä näy sanaakaan metroasemasta, tarkoittaa se käytännössä sitä, että lähimmälle asemalle on matkailijan kannalta aivan liian pitkä matka.

Voit etsiä itsellesi soveliasta hotellia ja varata sen esimerkiksi seuraavilla sivustoilla:

  • hotels.com  Varattavissa noin 2 000 Pariisin hotellia.
  • ebookers.com Listalla hieman yli 1 000 hotellia. Voit varata samalla myös lennot tai vuokra-auton.
  • eticket.fi Hieman alle 1 500 hotellia. Sivusto tekee yhteistyötä Booking.com-nettivaraamon kanssa.
  • bedfinder.com Yli 700 hotellia. Myös runsaasti edullisia, alle 70 euron huoneita.
  • supersaver.fi Tällä hetkellä valittavissa on noin 600 hotellia. Sivusto ilmoittaa hinnat per matkustaja.
  • travelstart.fi Tarjolla noin 600 hotellia. Hinnat per henkilö.

3 Responses to Hotellit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.