Versaillesin palatsi

Versaillesin palatsi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pariisista ja se on yksi Ranskan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Palatsi rakennettiin alun perin Louis XIII:nnen metsästyslinnaksi, mutta myöhemmin sitä laajennettiin ja uudistettiin kuningas Louis XIV:n toimesta. Versaillesin palatsin upeat puutarhat ja arkkitehtuuri houkuttelevat vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailmaa.

Palatsin pääkohde on Sali peileillä, joka on yksi maailman kuuluisimmista saleista. Sali peileillä on suunnattoman suuri sali, jonka molemmin puolin on suuret peilit ja taidokkaasti veistetyt kullatut koristeet. Salissa järjestettiin aikanaan kuninkaallisia vastaanottoja, ja se oli todellinen näyttämö kuningasvallan loistolle.

Versaillesin palatsi tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua kuninkaan makuuhuoneeseen ja kuningattaren huoneisiin. Näissä huoneissa voi ihailla upeita koristeita ja kultauksia sekä saada käsityksen siitä, millaista elämä kuninkaallisessa hovissa oli 1600-luvulla.

Palatsin vieressä sijaitsee myös suuri puistoalue, jossa voi kävellä tai vuokrata pyörän ja tutustua alueeseen omatoimisesti. Puistossa on upeita suihkulähteitä ja kuvankauniita kukkaistutuksia. Lisäksi siellä sijaitsee Marie Antoinetten maatila, jossa voi tutustua kuningatar Marie Antoinetten kesäasuntoon ja kiertää maatilan idyllisessä ympäristössä.

Versaillesin palatsiin pääsee helposti Pariisista junalla tai bussilla. Junamatka kestää noin 30 minuuttia ja bussilla matkaa kertyy noin tunti. Olisi kuitenkin suositeltavaa varata liput etukäteen, jotta välttyy pitkiltä jonotuksilta palatsin sisäänkäynnille.

Disneyland Paris

Disneyland Paris on yksi Euroopan suosituimmista huvipuistoista, ja se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pariisista. Huvipuisto tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja niin lapsille kuin aikuisillekin.

Disneyland Paris koostuu kahdesta puistosta: Disneyland Parkista ja Walt Disney Studios Parkista. Disneyland Park on jaettu eri teemoihin, kuten Adventureland, Discoveryland, Fantasyland ja Frontierland. Näissä teemoissa on lukuisia huvipuistolaitteita, esityksiä ja näyttelyitä, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Esimerkiksi Space Mountain -vuoristorata, It’s a Small World -venekierros ja Mad Hatter’s Tea Cups -teekannujalat ovat suosittuja nähtävyyksiä.

Walt Disney Studios Park puolestaan tarjoaa näkymän elokuvateollisuuden maailmaan. Täältä löytyy muun muassa esityksiä, näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia, kuten Moteurs… Action! -show ja Ratatouille: The Adventure -ajelu. Lisäksi voit tutustua erilaisiin elokuvastudioihin ja oppia lisää elokuvien tekemisestä.

Disneyland Parisissa on myös useita ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisista aterioista, sekä kauppoja, joista voi ostaa matkamuistoja ja Disney-tuotteita. Lisäksi hotellitarjonta alueella on laaja, joten voit helposti yöpyä lähellä huvipuistoa ja nauttia koko päivän seikkailuista.

Huvipuistoon pääsee helposti Pariisista junalla tai bussilla. Junamatka kestää noin 40 minuuttia ja bussilla matkaa kertyy noin tunti. Disneyland Paris on avoinna ympäri vuoden, joten voit suunnitella vierailusi ajankohdan oman aikataulusi mukaan.

Fontainebleaun linna

Fontainebleaun linna sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Pariisista ja se on yksi Ranskan historian merkittävimmistä linnoista. Linna on ollut kuninkaallisen perheen suosikki asuinpaikka jo vuosisatojen ajan, ja sen upeat huoneet ja puutarhat lumoavat nykyisetkin vierailijat.

Linnaan kuuluu monia mielenkiintoisia huoneita ja näyttelyitä, kuten François I:n galleria ja Napoleonin huoneet. François I:n galleria on tunnettu upeasta freskomaalauksestaan ja siellä voi nähdä myös kuninkaallisia taideteoksia ja koriste-esineitä. Napoleonin huoneet puolestaan tarjoavat katsauksen keisarin elämään ja näyttelyssä on esillä muun muassa hänen kruununsa ja valtaistuimensa.

Linnan ympärillä sijaitsee myös kaunis puistoalue, jossa voi kävellä tai viettää aikaa piknikillä. Puistossa on paljon reheviä puutarhoja, suihkulähteitä ja historiallisia rakennuksia, kuten kardinaali Richelieun suunnittelema Grand Canal. Puistossa voi vierailla myös Rosevaltaisessa kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa ja nauttia kauniista kukkaloistosta.

Fontainebleaun linnaan pääsee Pariisista junalla tai bussilla. Junamatka kestää noin tunnin ja bussilla matkaa kertyy noin kaksi tuntia. Liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä linnassa voi olla ruuhkaa erityisesti kesäaikaan.

Versaillesin palatsi, Disneyland Paris ja Fontainebleaun linna tarjoavat erinomaisia retkikohteita Pariisin lähialueilla. Näissä kohteissa voit tutustua Ranskan monipuoliseen historiaan, ihailla upeita arkkitehtonisia mestariteoksia ja nauttia kauniista ympäristöstä. Valitse oma suosikkisi ja lähde unohtumattomalle päiväretkelle Pariisissa!

Givernyn puutarhat

Giverny sijaitsee noin 80 kilometriä Pariisista länteen ja on yksi Ranskan kuuluisimmista matkailukohteista. Se tunnetaan erityisesti Claude Monet’n talosta ja puutarhoista, jotka tarjoavat kävijöille upean kokemuksen luonnonkauneudesta.

Monet muutti Givernyyn vuonna 1883 ja rakastui paikan idylliseen ympäristöön. Hän suunnitteli talonsa ja sen ympärillä olevat puutarhat hyvin tarkasti, ja ne toimivatkin hänelle luovuuden lähteenä monien hänen tunnetuimpien maalaustensa taustana.

Givernyn puutarhoissa on kaksi tärkeintä osaa – kukkiva puutarha ja vesipuutarha. Kukkivassa puutarhassa on lukuisia värikkäitä kukkapenkkejä, joissa kukkivat erilaiset perennat ja vuosittaiset kasvit. Se on kuin värikäs taulu, jonka värimaailma vaihtelee vuodenajasta riippuen. Kesäaikaan kukat loistavat täydessä kukoistuksessaan ja tarjoavat kävijöille unohtumattoman näyn.

Vesipuutarhassa taas hallitsee monet suuren suosion saaneen ”Vetokuviot” -sarjan teosten inspiraationa toiminut järvi. Vesililjojen peittämä lampi, japanilaistyylinen silta ja kaunis rauhallisuus luovat harmonisen ja rauhoittavan tunnelman. Kävely vesipuutarhassa on kuin olisi astunut Monet’n maalaukseen.

Giverny on suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta erityisesti keväällä ja kesällä kannattaa varautua ruuhkiin. Puutarhat ovat avoinna maaliskuusta lokakuulle, ja niissä voi parhaiten nauttia kauneudesta ja rauhasta aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Givernyyn pääsee helposti Pariisista junalla tai bussilla. Junamatka kestää noin tunnin, ja bussilla matkustettaessa aikaa kuluu hieman enemmän.

Chantillyn linna

Chantillyn linna sijaitsee noin 50 kilometriä Pariisista pohjoiseen ja on yksi Ranskan upeimmista linnoista. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Ranskan historiaan, taiteeseen ja arkkitehtuuriin.

Linna rakennettiin 1500-luvulla ja kokenut useita muutoksia vuosisatojen aikana. Se oli alun perin asuinpaikka ranskalaiselle kuninkaalllle, mutta myöhemmin se tuli tunnetuksi myös loisteliaasta taidekokoelmastaan, joka sisältää muun muassa maalauksia, veistoksia ja kirjallisia aarteita.

Chantillyn linna on jaettu kahteen osaan – suurpihaan ja pienempään pihaan. Suurpiha tarjoaa upean näköalan linnaan ja sen ulkoarkkitehtuuriin. Kävijät voivat kiertää linnaa, ihailla sen koristeltuja julkisivuja ja tutustua sen vaiheisiin ja tarinoihin. Pienessä pihapiirissä puolestaan sijaitsevat linnan puutarhat, joissa on kauniita kasveja ja suihkulähteitä.

Lisäksi vierailijat voivat tutustua myös linnan museoon, jossa on esillä upea kokoelma taideteoksia eri aikakausilta. Taidekokoelmaan kuuluu muun muassa taidetta renessanssista, barokista ja rokokoo-ajalta.

Chantillyn linna on myös suosittu paikka hevosurheilun ystäville. Seuraavaa hevoskilpailua voi seurata prameassa raviradalla tai tutustua L’ecole de Chantillyyn, joka on Ranskan tunnetuin hevostenkouluttamiskoulu.

Chantillyyn pääsee helposti Pariisista junalla. Matka kestää noin puoli tuntia, ja linnasta on vain lyhyt kävelymatka rautatieasemalta.

Vincennesin linna

Vincennesin linna sijaitsee Pariisin itäosassa noin 20 minuutin metromatkan päässä kaupungin keskustasta. Se on yksi Pariisin lähialueiden parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista ja tarjoaa nähtävää sekä historiasta kiinnostuneille että linnojen ystäville.

Linnan rakennustyöt aloitettiin jo 1100-luvulla, ja se toimi alun perin kuninkaallisen residenssinä. Se on kokenut useita muutoksia vuosisatojen aikana, mutta säilyttänyt silti keskiaikaisen arkkitehtuurinsa ja tunnelmansa.

Vincennesin linnassa on neljä tärkeintä osaa – linnoitus, pyöreä torni, palatsi ja kappeli. Linnoitus on vaikuttava rakennelma, joka oli aikoinaan tarkoitettu puolustustarkoituksiin. Torni taas on Vincennesin symboli, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröiville alueille.

Palatsin suurin huone, puutarha-sali, on upea nähtävyys, jota koristavat seinämaalaukset ja koristeellinen sisustus. Kappeli puolestaan on kauniisti koristeltu ja sen lasimaalaukset ja veistokset ovat vaikuttavia.

Vincennesin linna on myös ympäröivän metsän ja puiston ansiosta suosittu paikka ulkoilusta ja virkistäytymisestä kiinnostuneille. Kävijät voivat nauttia kävelyistä kauniissa ympäristössä, piknikistä puistossa tai vaikkapa veneilyretkestä lähellä sijaitsevalla Vincennesin järvellä.

Vincennesin linnaan pääsee helposti Pariisista metromatkalla. Lähin metroasema on Château de Vincennes, ja linnalta on lyhyt kävelymatka asemalle.

Barbizonin taiteilijakylä

Barbizonin taiteilijakylä sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Pariisista. Se on tunnettu sen historiasta ja siitä, että se oli tärkeä taidemaalarien kohtaamispaikka 1800-luvulla. Kylässä voi kävellä taidemaalarien jalanjäljissä ja ihailla kaunista maalaismaisemaa.

Barbizonin taiteilijakylässä vierailee vuosittain tuhansia taiteen ystäviä eri puolilta maailmaa. Sen kapeat kujat, vanhat rakennukset ja mahtava luonto tarjoavat inspiroivan ympäristön taiteen tekemiselle. Kylässä on myös useita taidenäyttelyitä ja taidegallerioita, joissa voi tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin.

Monet kuuluisat taiteilijat, kuten Jean-François Millet ja Théodore Rousseau, asuivat ja työskentelivät Barbizonissa. Heidän maalauksensa heijastavat alueen kauneutta ja maaseudun rauhaa. Kävijät voivat vierailla myös Millet’n talossa, joka on muutettu museoksi ja näyttää taiteilijan elämän ja työn.

Barbizonin taiteilijakylässä voi myös nauttia paikallisista herkuista ja kokea pienestä ranskalaisesta kylästä löytyviä kahviloita ja ravintoloita. Kylässä on myös useita käsitöitä ja antiikkikauppoja, joista voi ostaa ainutlaatuisia matkamuistoja.

Saint-Germain-en-Layen linna

Saint-Germain-en-Layen linna sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pariisista, Seine-joen varrella. Se oli kuninkaallinen residenssi ja tärkeä poliittinen keskus Ranskan historiassa. Linna oli kuninkaiden suosima paikka, ja se oli myös tärkeä tapahtumien keskus Ranskan vallankumouksen aikana.

Saint-Germain-en-Layen linna tarjoaa upean näkymän Seine-joen laaksoon ja Pariisiin. Nykyään linna toimii museona, jossa voi tutustua sen rikkaaseen historialliseen ja taiteelliseen perintöön. Museossa voi nähdä kuningas Ludvig XIV:n ja XV:n aikaisia huoneita sekä heidän maalaustensa kokoelman.

Lisäksi linnan laajassa puutarhassa on mahdollisuus rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Puutarhassa on myös pieni eläintarha, jossa lapset voivat nähdä villieläimiä ja oppia niistä.

Saint-Germain-en-Layen linna sijaitsee myös viehättävässä kylässä, jossa on vanhoja rakennuksia ja kapeita katuja. Kylässä voi kävellä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Siellä on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja.

Saint-Germain-en-Laye on helppo saavuttaa Pariisista junalla tai bussilla, ja se tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon kaupungin vilinälle. Kävijät voivat nauttia kauniista maisemista, tutustua Ranskan historiaan ja kulttuuriin sekä rentoutua vehreässä ympäristössä.

Rambouilletin linna

Rambouilletin linna sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Pariisista ja tarjoaa vierailijoilleen upean näkymän Ranskan maaseudulle. Se oli kuninkaallinen metsästyslinna ja myöhemmin kuninkaallinen residenssi. Linna on kuuluisa sen kauniista puutarhasta ja ympäröivästä luonnosta.

Rambouilletin linna on nykyään avoinna yleisölle, ja siellä on mahdollisuus tutustua sen moniin huoneisiin ja taidekokoelmiin. Linna on tunnettu myös sen kävelypoluista, jotka johtavat metsään ja puutarhaan. Kävijät voivat nauttia rauhallisista kävelyretkistä ja ihailla luonnon kauneutta.

Lisäksi linnan ympärillä on suuri puistoalue, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Alueella on myös eläinten suojelualue, jossa voi nähdä harvinaisia eläimiä ja lintuja.

Rambouilletin linna on myös tunnettu sen vierailijakeskuksesta, jossa voi oppia lisää alueen historiasta ja luonnosta. Vierailijat voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin ja aktiviteetteihin, kuten ratsastukseen ja pyöräilyyn.

Rambouilletin linna on suosittu retkikohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Se tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen ja luonnon kauneuden ihailuun. Lähellä olevassa kylässä on myös mahdollisuus nauttia paikallisista ruokakulttuureista ja ostaa paikallisia tuotteita.

Kaiken kaikkiaan Pariisin lähialueilla on lukuisia kauniita retkikohteita, jotka tarjoavat vaihtelua kaupungin vilinälle. Barbizonin taiteilijakylä, Saint-Germain-en-Layen linna ja Rambouilletin linna tarjoavat mahdollisuuden tutustua Ranskan kulttuuriin, historiaan ja luontoon. Näillä retkillä voi ihailla kauniita maisemia, tutustua taiteeseen ja nauttia paikallisesta ruoasta ja perinteistä.