Yleistä

Pariisi on erinomainen paikka matkustaa lasten kanssa. Kaupunki tarjoaa lukemattomia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka ovat suunnattu erityisesti perheille. Pariisissa riittää nähtävää ja koettavaa niin aikuisille kuin lapsillekin, joten perheloma tässä kaupungissa on takuulla onnistunut.

Matkan suunnittelu

Matkan suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon lasten mieltymykset ja tarpeet. Pariisi tarjoaa paljon erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joten kannattaa valita sellaisia kohteita, jotka ovat lapsille mielenkiintoisia. Esimerkiksi Disneyland Paris on ehdoton must-see kohde, joka tarjoaa huvipuistomaisia kokemuksia ja iloa koko perheelle. Myös Eiffel-torni, Louvren taidemuseo ja Seine-joella tehtävä jokiristeily ovat näkemisen arvoisia kohteita.

Suunnitellessa loman kestoa kannattaa ottaa huomioon, että Pariisissa riittää paljon nähtävää ja koettavaa, joten useampi päivä on suositeltavaa. Myös matka-aika on hyvä ottaa huomioon, sillä pitkät matkat väsyttävät lapsia helpommin. Kannattaa myös varata aikaa lepoa varten, ettei koko loma mene pelkästään kiireisessä nähtävyyksien parissa.

Mitä mukaan?

Matkalle lasten kanssa kannattaa pakata mukaan muutamia tärkeitä asioita. Ensiaputarvikkeet, kuten laastarit ja kuumemittari, ovat hyvä olla matkassa mahdollisten pienten tapaturmien varalta. Lisäksi kannattaa pakata mukaan aurinkorasvaa, hattu ja aurinkolasit, mikäli matkaan ajoittuu aurinkoisia päiviä.

Myös mukavat kävelykengät ja säänmukainen vaatetus ovat tärkeitä lapsille. Pariisissa kävely on suosittu tapa liikkua, joten kengissä on hyvä olla hyvä tuki. Sään ollessa vaihteleva, kannattaa ottaa mukaan myös sadevaatteet ja sateenvarjo. Kannattaa myös huomioida, että vauvoille ja pienille lapsille tarvitsee mahdollisesti ottaa mukaan vaippoja ja muita välttämättömiä tarvikkeita.

Hotellin valinta

Hotellin valinnassa kannattaa ottaa huomioon perheen tarpeet. Hyvä sijainti on tärkeä tekijä, jotta liikkuminen nähtävyyksien välillä olisi helppoa. Lisäksi kannattaa huomioida hotellin lapsiystävällisyys, kuten lastensänkyjen saatavuus ja mahdollisuus saada huoneeseen lisävuode lapselle.

Hotelliin kannattaa valita myös ravintola, joka tarjoaa lasten ruokalistoja tai buffetin, josta lapset voivat valita mieleisensä ruokia. Joissakin hotelleissa voi myös olla lapsille suunnattuja aktiviteetteja, kuten leikkihuone tai uima-allas. Tällaiset palvelut tekevät matkasta vieläkin mukavamman lasten kannalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Pariisi on loistava matkakohde lasten kanssa. Suunnittelemalla matkan huolellisesti, pakkaamalla mukaan tarpeelliset tavarat sekä valitsemalla lapsiystävällinen hotelli, lomasta tulee ikimuistoinen ja miellyttävä koko perheelle. Pariisi tarjoaa paljon aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka viihdyttävät niin aikuisia kuin lapsiakin.

Liikkuminen lasten kanssa

Pariisin liikkuminen lasten kanssa on suhteellisen helppoa ja mukavaa. Kaupungissa on hyvin kehittynyt julkinen liikenneverkosto, johon kuuluu metro, bussit ja ratikat. Metrolla liikkuminen on kätevää ja nopeaa, ja lapsetkin pitävät siitä usein. Metroasemat on suunniteltu esteettömiksi ja niillä on usein myös hissit, joten rattailla tai lastenvaunuilla matkustaminen onnistuu helposti.

Jos haluat tutustua kaupunkiin hieman eri tavalla, voit vuokrata polkupyöriä tai sähköpotkulautoja. Pariisissa on hyvin kehittynyt pyöräilyverkosto ja useita kaupunkipyöräasemia, joista voit vuokrata pyörän tunniksi tai päiväksi. Sähköpotkulaudat taas ovat suosittuja etenkin nuorempien lasten kanssa, sillä ne ovat helppoja ja hauskoja ajaa.

Pariisi on myös täynnä kauniita puistoja, joissa lapset voivat juosta ja leikkiä. Tärkein ja tunnetuin puisto on tietysti Jardin du Luxembourg, jossa on suuri leikkipuisto, piknikalueita ja jopa pieni venelampi, jossa voi soutaa. Puisto on suosittu paikka paikallisten perheiden keskuudessa, ja siellä järjestetään usein myös erilaisia tapahtumia ja esityksiä lapsille.

Ruoka ja juoma

Pariisissa on monia erinomaisia ruokapaikkoja, joissa voi nauttia herkullisia ranskalaisia ​​ruokia lasten kanssa. Ranskalainen ruokakulttuuri on tunnettu laadukkaista raaka-aineista ja maistuvista annoksista, joita on usein tarjolla myös lapsille soveltuvina versioina.

Pariisin kahvilat ja leipomot ovat erinomaisia paikkoja nauttia välipalaksi tai aamiaisella. Voit kokeilla esimerkiksi ranskalaista croissantia tai pain au chocolatia, jotka ovat suosittuja lasten keskuudessa. Monissa kahviloissa on myös tarjolla erilaisia ​​leivoksia ja jälkiruokia, jotka miellyttävät lapsenkin makuaistia.

Ranskalainen keittiö tunnetaan myös herkullisista juustoistaan. Voit tutustua erilaisiin juustoihin vaikkapa käymällä paikallisella ruokatorilla tai ostamalla juustoja paikallisesta ruokakaupasta. Juustojen maistelu voi olla hauska ja opettavainen kokemus lasten kanssa.

Ravintolat

Pariisissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokia lasten kanssa. Monissa ravintoloissa on tarjolla lastenmenuja, joissa on tarjolla pienemmät annokset ja tutumpia ruokia. Näiden ravintoloiden ilmapiiri on yleensä rento ja lapsiystävällinen.

On myös ravintoloita, joissa lapset voivat kokeilla vähän erikoisempia ruokia, kuten ranskalaista sipulikeittoa tai escargot’ta. Tällaiset paikat voivat olla hienoja paikkoja tutustua uusiin makuihin ja kulttuuriin.

Jos haluat vähän enemmän vapautta ja joustavuutta, voit myös valmistaa ruokaa itse Pariisin lukuisista ruokakaupoista ostetuista raaka-aineista. Voit tehdä pienen piknikin vaikkapa Eiffel-tornin juurelle tai johonkin kauniiseen puistoon. Tämä voi olla hauska ja taloudellinen vaihtoehto lapsiperheille.

Rannalle

Pariisin läheisillä rannoilla on paljon tekemistä ja nähtävää lapsille. Yksi suosittu kohde on AquaBoulevard-vesipuisto, joka sijaitsee Vincennesin metsän vieressä. Täällä lapset voivat nauttia monista erilaisista vesiliukumäistä, allasalueista ja vesileikeistä. Vesipuistossa on myös tarjolla ravintoloita ja piknik-alueita, joten voit viettää koko päivän täällä.

Toinen suosittu paikka lapsille on Paris Plages, joka on Pariisin kaupungin järjestämä kesätapahtuma. Tämän tapahtuman aikana Seinen rantaa muutetaan hiekkarannoiksi, joilla voi käydä uimassa ja rentoutua auringossa. Tapahtumaan kuuluu myös erilaisia aktiviteetteja, kuten hiekkalinnojen rakentamista ja rantalentopalloa. Paris Plages tarjoaa loistavan tilaisuuden viettää hauskaa päivää lasten kanssa rannalla.

Nähtävyydet lapsille

Pariisissa on monia nähtävyyksiä, jotka sopivat loistavasti myös lapsiperheille. Yksi suosituimmista vierailukohteista on Disneyland Paris, joka tarjoaa maagisen seikkailun lapsille ja aikuisille. Disneylandissa on lukuisia huvipuistolaitteita, näytöksiä ja tapahtumia, joihin lapset voivat osallistua. Täällä he pääsevät tapaamaan suosikkihahmojaan, kuten Mikki Hiirtä ja Lumikki-tarinaan liittyviä prinsessoja.

Toinen suosittu vierailupaikka lapsille on Parc de la Villette, joka on suuri puistoalue Pariisin koillisosassa. Puistossa on monia leikkipaikkoja, kuten kiipeilytelineitä, keinuja ja liukumäkiä. Lisäksi puistossa on myös tiedekeskuksia, planetaario, teattereita ja ulkoilmateatteri, joissa järjestetään erilaisia lastentapahtumia ja esityksiä. Parc de la Villette tarjoaa runsaasti tekemistä ja viihdettä lapsille eri-ikäisille.

Aktiviteetit lapsille

Pariisin tarjoaa monia aktiviteetteja, joihin lapset voivat osallistua ja jotka varmasti pitävät heidät viihdytettyinä. Voit vierailla Cité des Sciences et de l’Industrie -tiedekeskuksessa, jossa lapset voivat osallistua erilaisiin tiede- ja teknologiaperusteisiin aktiviteetteihin ja kokeisiin. Tämä on loistava tapa oppia uutta ja samalla pitää hauskaa.

Toinen suosittu aktiviteetti lapsille on Pariisin eläintarha (Zoo de Vincennes), joka on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista. Eläintarhassa on yli 2000 eri eläinlajia, kuten gorilloja, leijonia ja kirahveja, jotka hurmaavat lapset. Eläintarhassa on myös erityisiä työpajoja ja näyttelyitä, joissa lapset voivat oppia eläimistä ja niiden elinympäristöstä.

Pariisi tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä lapsille. Niiden avulla voit tehdä matkasta ikimuistoisen ja viihdyttävän koko perheelle.