Lentokentän sijainti

Beauvais-Tillén lentokenttä, virallisesti Aéroport de Beauvais-Tillé, sijaitsee noin 85 kilometrin päässä Pariisista Ranskassa. Se sijaitsee lähellä Beauvais’n kaupunkia, Picardien alueella.

Vaikka lentokenttä tunnetaan nimellä Pariisi-Beauvais’n lentokenttä, se ei itse asiassa sijaitse Pariisissa vaan paljon etäämpänä. Pariisista kentälle on noin kahden tunnin ajomatka tai noin kolmen tunnin junamatka. Monet halpalentoyhtiöt, kuten Ryanair, käyttävät tätä lentokenttää ja tarjoavat edullisia lentoja eri puolille Eurooppaa.

Saapuminen lentokentälle

Beauvais-Tillén lentokentälle pääsee Pariisista helposti useilla eri tavoilla. Yksi suosituimmista tavoista on ottaa bussi suoraan Pariisista lentokentälle. Bussiyhteys järjestetään Pariisin Porte Maillotiin, josta matka lentokentälle kestää noin 1,5 tuntia. Bussi kulkee säännöllisesti ja lippuja voi ostaa joko etukäteen verkosta tai paikan päältä.

Toinen vaihtoehto on ottaa juna Pariisista Beauvais’n kaupunkiin ja sitten siirtyä bussilla tai taksilla lentokentälle. Junamatka kestää noin tunnin, ja asemalta pääsee helposti kaupungin keskustaan. Kentälle pääsee bussilla tai taksilla noin 15 minuutissa.

Jos haluaa välttää julkisen liikenteen, lentokentälle voi myös mennä omalla autolla. Parkkipaikkoja on saatavilla ja niiden hinnat vaihtelevat riippuen siitä, kuinka pitkäksi ajaksi auton haluaa jättää kentälle.

Palvelut ja palvelutaso

Vaikka Pariisi-Beauvais’n lentokenttä on pienempi ja vähemmän tunnettu kuin esimerkiksi Charles de Gaulle tai Orlyn lentokentät, se tarjoaa kuitenkin matkailijoille useita palveluita.

Lentokentältä löytyy erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavaihtoehtoja. Myös matkamuistomyymälät ja pienet kaupat tarjoavat mahdollisuuden tehdä ostoksia ennen lentoa.

Kentältä löytyy myös rahanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja, joten valuutan vaihtaminen ja rahan nostaminen onnistuu helposti. Lisäksi lentokentällä on WiFi-yhteys, jotta matkustajat voivat pitää yhteyttä ja surffailla verkossa.

Palvelutaso kentällä on yleisesti ottaen hyvä. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja matkustajat ovat antaneet positiivista palautetta lentokentän siisteydestä. Joissakin tapauksissa lentokentällä voi kuitenkin olla ruuhkaa etenkin kesä- ja lomakuukausina, joten ajoissa saapuminen ennen lentoa on suositeltavaa.

Vaikka Pariisi-Beauvais’n lentokenttä ei ehkä tarjoa yhtä laajaa valikoimaa palveluita ja mukavuuksia kuin suuremmat lentokentät, se on edullinen ja kätevä vaihtoehto matkustajille, jotka etsivät halpoja lentoja Pariisiin. Lentokentälle pääsee helposti Pariisista, ja sen palvelut takaavat mukavan matkustuskokemuksen.

Lentoyhtiöt ja reitit

Beauvais-Tillén lentokenttä sijaitsee noin 85 kilometrin päässä Pariisin keskustasta, ja se on yksi Pariisin kolmesta suuremmasta lentokentästä. Vaikka Beauvais-Tillé on pienempi ja vähemmän tunnettu kuin esimerkiksi Charles de Gaulle ja Orly, se on suosittu erityisesti halpalentoyhtiöiden keskuudessa.

Nykyään Beauvais-Tillén lentokentältä operoivat pääasiassa kaksi lentoyhtiötä: Ryanair ja Wizz Air. Näiden lentoyhtiöiden avulla matkustajat voivat lentää useisiin eurooppalaisiin kohteisiin, kuten Barcelonaan, Roomaan, Berliiniin ja Lontooseen. Lentoyhtiöt tarjoavat edullisia lentoja, ja monet matkustajat valitsevatkin Beauvais-Tillén lentokentän säästääkseen matkakuluissa.

On tärkeää ottaa huomioon, että Beauvais-Tillén lentokenttä sijaitsee hieman kauempana keskustasta kuin muut Pariisin lentokentät. Tämä tarkoittaa, että matkustajan tulee varata riittävästi aikaa lentokentälle siirtymiseen, erityisesti ruuhka-aikoina.

Julkisen liikenteen yhteydet

Beauvais-Tillén lentokentältä pääsee Pariisin keskustaan julkisen liikenteen avulla. Kätevin tapa siirtyä lentokentältä kaupunkiin on ottaa suora bussikuljetus. Bussit lähtevät lentokentältä säännöllisin väliajoin ja kuljettavat matkustajat suoraan Pariisin Porte Maillot -asemalle. Matka kestää noin tunnin ja bussilipun voi ostaa joko ennakkoon verkosta tai suoraan lentokentältä.

Lisäksi on myös mahdollista ottaa taksikyyti lentokentältä Pariisiin. Taksimatka kestää hieman bussimatkaa vähemmän aikaa, mutta se on yleensä kalliimpi vaihtoehto. Taksi voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto, jos matkustaa suuremman ryhmän kanssa tai jos haluaa matkustaa suoraan määränpäähän ilman välipysäkkejä.

Kiinnostavat lähialueen nähtävyydet

Vaikka Beauvais-Tillén lentokenttä sijoittuukin hieman Pariisin keskustan ulkopuolelle, on alueella myös kiinnostavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Lähellä lentokenttää sijaitsee esimerkiksi Beauvais’n kaupunki, jossa voi tutustua upeaan goottilaiseen Beauvais’n katedraaliin. Katedraali on yksi Ranskan korkeimmista ja siellä järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia.

Lisäksi Beauvais’n kaupungista löytyy useita historiallisia rakennuksia ja charmantteja katuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Ranskan maaseutuun ja maalaukselliseen maisemaan. Alueella on myös monia viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Beauvais-Tillé on yksi Pariisin lentokentistä, josta operoivat pääasiassa halpalentoyhtiöt kuten Ryanair ja Wizz Air. Lentokentältä on hyvät julkisen liikenteen yhteydet Pariisin keskustaan, ja sieltä pääsee helposti myös muihin lähialueen kiinnostaviin kohteisiin. Beauvais-Tillé lentokenttä tarjoaa siten hyvän vaihtoehdon matkailijoille, jotka haluavat saapua Pariisiin edullisilla lennoilla.

Majoitusmahdollisuudet lähellä lentokenttää

Pariisiin matkustaessa Beauvais-Tillén lentokenttä sijaitsee noin 85 kilometrin päässä itse kaupungista. Tämä lentokenttä palvelee erityisesti halpalentoyhtiöitä ja on suosittu vaihtoehto matkustaa Pariisiin edullisemmin. Mikäli lennät tähän lentokentälle ja tarvitset majoitusta läheltä, on alueella useita vaihtoehtoja.

Yksi suosittu majoitusvaihtoehto lähellä Beauvais-Tillén lentokenttää on Hotelli Inter-Hotel City. Tämä hotelli sijaitsee noin kahden kilometrin päässä lentokentältä ja tarjoaa mukavaa majoitusta hyvällä sijainnilla. Huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä, ja hotellissa on myös ravintola ja baari, joten voit nauttia hyvän illallisen tai rentouttavan juoman saapuessasi perille.

Toinen vaihtoehto on Hotelli Kyriad Beauvais Sud. Tämä hotelli sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä lentokentältä ja tarjoaa modernia ja viihtyisää majoitusta. Siellä on tilavia ja hyvin varusteltuja huoneita sekä ravintola, jossa voit nauttia aamiaista tai illallista. Myös tässä hotellissa on hyvä sijainti lähellä lentokenttää, joten se on kätevä vaihtoehto matkustajille.

Jos etsit edullisempaa majoitusta, voit valita Hotelli B&B Beauvais. Tämä hotelli sijaitsee noin neljän kilometrin päässä lentokentältä ja tarjoaa yksinkertaista mutta mukavaa majoitusta. Huoneet ovat siistejä ja viihtyisiä, ja hotellissa on myös ilmainen langaton internet-yhteys ja ilmainen pysäköinti. Tämä on hyvä vaihtoehto budjettimatkailijoille, jotka haluavat pysyä lähellä lentokenttää.

Taksi- ja kuljetuspalvelut

Lentokentältä Pariisiin pääseminen on suhteellisen helppoa, vaikka Beauvais-Tillén kenttä ei sijaitsekaan aivan kaupungin keskustassa. Lentokentältä voit ottaa taksin tai käyttää joukkoliikennettä päästäksesi Pariisiin.

Taksimatka Pariisin keskustaan kestää yleensä noin tunnin, riippuen liikenteen tilanteesta. Taksin hinta voi vaihdella riippuen päivästä ja ajomatkasta, mutta keskimäärin taksimatkan hinta Beauvais-Tillén kentältä Pariisiin on noin 150-200 euroa. On suositeltavaa varata taksi etukäteen, jotta voit välttää odottelun lentokentällä.

Jos haluat käyttää joukkoliikennettä, voit ottaa bussin lentokentän ja Pariisin keskustan välillä. On olemassa useita bussiyhtiöitä, jotka tarjoavat palveluita tälle reitille, ja bussimatka kestää yleensä noin 1,5-2 tuntia. Bussilippujen hinnat vaihtelevat, mutta ne ovat yleensä edullisempia kuin taksin hinta. On suositeltavaa tarkistaa aikataulut ja bussiyhtiöiden hinnat etukäteen.

Vinkit matkustajille

Jos suunnittelet matkaa Pariisiin Beauvais-Tillén lentokentän kautta, tässä muutamia vinkkejä matkustajille:

1. Varataksesi majoituksen lähellä lentokenttää, suosittelemme tekemään varauksen etukäteen. Näin voit varmistaa, että sinulla on mukava ja edullinen majoitus saapuessasi perille.

2. Ota huomioon matka-aikatauluja suunnitellessasi. Vaikka Beauvais-Tillén lentokenttä on suosittu vaihtoehto edullisempaa matkustamista varten, ole tietoinen siitä, että se sijaitsee hieman kauempana kaupungin keskustasta. Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa ja suunnittele matkasi sen mukaan.

3. Jos matkustat taksilla, varaa taksi etukäteen. Näin voit välttää odottelun lentokentällä ja varmistaa, että sinulla on kuljetusvalmiina saapuessasi perille.

4. Jos aiot käyttää julkista liikennettä, tarkista aikataulut ja bussiyhtiöiden hinnat etukäteen. Näin voit suunnitella matkasi ja varmistaa, että saat edullisen ja kätevän vaihtoehdon Pariisiin pääsemiseksi.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit tehdä matkastasi Pariisiin Beauvais-Tillén lentokentän kautta sujuvan ja nautinnollisen. Muista suunnitella matkasi huolellisesti ja varata majoitus ja kuljetus etukäteen, jotta voit nauttia lomasta täysin siemauksin.