Historiallinen Montmartre

Montmartre on Pariisin kaupunginosa, joka sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Se tunnetaan erityisesti Montmartren kukkulasta, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Montmartre on ollut jo pitkään taiteilijoiden ja boheemien suosima alue, ja siellä on säilynyt paljon historiaa ja perinteitä.

Montmartren alueella sijaitsee muun muassa vanha viinitarha, joka on ollut olemassa jo antiikin ajoista asti. Kukkulan juurella voi vielä nähdä vanhoja viiniköynnöksiä, jotka muistuttavat alueen historiasta viinin tuotantopaikkana. Alueella on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten vanha kappeli ja vanhoja kivitaloja, jotka kertovat alueen menneisyydestä.

Montmartre oli aikoinaan taiteilijoiden ja boheemien suosima alue, ja siellä asui monia tunnettuja taiteilijoita, kuten Pablo Picasso ja Vincent van Gogh. Nykyään Montmartre on edelleen taiteilijoiden suosima alue, ja siellä voi nähdä monia pieniä gallerioita ja käsityöläisten työpajoja.

Sacré-Cœurin basilika

Yksi Montmartren tunnetuimmista nähtävyyksistä on Sacré-Cœurin basilika, joka sijaitsee kukkulan huipulla. Basilika on rakennettu 1800-luvun lopulla ja se on yksi Pariisin suosituimmista matkailukohteista. Sacré-Cœurin basilika tunnetaan upeasta arkkitehtuuristaan ja upeista näkymistään yli koko kaupungin.

Basilikan sisätilat ovat myös vaikuttavat, ja siellä voi nähdä kauniita mosaiikkeja ja maalauksia. Basilikan torniin voi myös kiivetä ihailemaan kaupunkinäkymiä, ja varsinkin auringonlaskun aikaan maisemat ovat uskomattoman kauniit.

Sacré-Cœurin basilika on myös tärkeä uskonnollinen paikka, ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia. Basilika on avoinna myös matkailijoille, jotka voivat tutustua sen historiaan ja arkkitehtuuriin.

Taiteilijoiden aukio

Montmartren alueella sijaitsee myös kuuluisa Taiteilijoiden aukio, joka on ollut taiteilijoiden suosima kohtaamispaikka jo vuosikymmenten ajan. Aukiolla voi ihailla taiteilijoiden töitä ja ostaa uniikkeja taideteoksia suoraan tekijältä.

Taiteilijoiden aukiolla on myös useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta samalla kun seuraa taiteilijoiden työskentelyä. Aukiolla vallitsee rento ja luova tunnelma, joka houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Montmartre ja erityisesti sen Taiteilijoiden aukio ovat ehdottomasti vierailun arvoisia paikkoja Pariisissa. Alueen historia, kulttuuri ja taide tarjoavat unohtumattoman elämyksen kaikille kävijöille.

Moulin Rouge

Montmartren kukkulalla sijaitsee maailmankuulu Moulin Rouge -kabaree, joka on yksi Pariisin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Moulin Rouge perustettiin vuonna 1889 ja se on edelleen yksi kaupungin suosituimmista viihdekeskuksista. Kabaree tunnetaan erityisesti upeista esityksistään, joissa yhdistyvät tanssi, laulu ja teatteri. Moulin Rouge on myös kuuluisa värikkäästä ja glamourisesta sisustuksestaan sekä legendaarisesta punaisesta myllystä, joka kruunaa rakennuksen katolla. Kabareen esityksiä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa vieraillessaan Pariisissa.

Kapeat kujat

Montmartren kukkulalla voi kuljeskella pitkin kapeita kujia ja ihastella viehättäviä vanhoja rakennuksia ja taiteilijoiden ateljeita. Alueella vallitsee boheemi ja taiteellinen tunnelma, ja monet kuuluisat taiteilijat, kuten Pablo Picasso ja Vincent van Gogh, ovat asuneet ja työskennelleet Montmartressa. Kukkulan ympäristössä voi tutustua myös moniin viehättäviin kahviloihin, gallerioihin ja putiikkeihin, joissa voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä.

Ravintolat ja kahvilat

Montmartren kukkula tarjoaa myös runsaasti herkullisia ruokaelämyksiä, sillä alueella on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoilevat perinteisiä ranskalaisia herkkuja. Montmartren kuuluisimmista kahviloista on Café des Deux Moulins, joka tunnetaan elokuvasta Amélie. Ravintoloiden ja kahviloiden terasseilta avautuu upeita näkymiä kaupunkiin, ja niissä voi nauttia rentouttavasta ateriasta tai kupillisesta hyvää kahvia. Montmartren ravintola- ja kahvilatarjonta on monipuolinen ja todellinen ilo kaikille ruoasta ja juomasta nauttiville matkailijoille.

Panoraamanäkymät

Montmartren kukkula on yksi Pariisin ehdottomista nähtävyyksistä, josta avautuu upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Kukkula sijaitsee kaupungin pohjoisosassa ja on tunnettu korkeasta sijainnistaan, josta voi ihailla kaupungin kauneutta. Etenkin auringonlaskun aikaan Montmartren kukkulalta avautuvat maisemat ovat upeita ja taianomaisia.

Kukkulan huipulla sijaitsee Sacré-Cœurin basilika, joka on yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä. Basilikan edestä avautuu upeat näkymät yli kaupungin kattojen ja Seinen joen. Lisäksi Montmartren alueen hiljaiset kujat ja viehättävät kahvilat luovat ainutlaatuisen tunnelman, jota on vaikea löytää muualta kaupungista.

Sisäpihojen salaisuudet

Montmartren kukkulan alueella on myös paljon kauniita sisäpihoja, jotka tarjoavat kävijöille rauhallisen paikan levähtää kaupungin kiireen keskellä. Monet talot alueella ovat peräisin 1800-luvun alusta ja niiden kauniit sisäpihat ovat kuin salaisia keitaita kaupungin sykkeessä.

Kävelemällä Montmartren kaduilla voi löytää piilotettuja polkuja ja portaita, jotka johtavat viihtyisiin sisäpihoihin. Näissä sisäpihoissa voi nähdä kauniita kukkaistutuksia, vanhoja kaiverruksia seinissä ja rauhallisia nurkkauksia rentoutumiseen. Sisäpihoilla voi kokea aidon Pariisin tunnelman ja paikallisten arjen keskellä on helppo unohtaa kaupungin vilinä hetkeksi.

Esittelykeskukset ja museot

Montmartren kukkulan alueella on myös useita esittelykeskuksia ja museoita, jotka kertovat alueen historiasta ja taiteilijoiden elämästä. Esimerkiksi Montmartren viinitarha sijaitsee kukkulan juurella ja tarjoaa opastettuja kierroksia viininvalmistuksesta ja alueen historiasta.

Lisäksi alueella sijaitsee monia taiteilijoiden ateljeita ja gallerioita, joiden kautta voi tutustua Montmartren taiteelliseen perinteeseen ja nykytaiteeseen. Montmartren taiteilijoiden kylpylä, Musée de Montmartre, kertoo alueen taiteellisista juurista ja tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman taiteen maailmaan.

Montmartren kukkula on siis ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Pariisissa, jossa voi kokea kaupungin kauneuden parhaimmillaan. Panoraamanäkymät, sisäpihat ja taiteen museot tarjoavat monipuolisen näkökulman alueeseen ja sen historiaan, joka on ainutlaatuinen ja lumoava.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Montmartren kukkula: Montmartre on tunnettu taiteilijoiden alue ja siellä sijaitsee esimerkiksi Sacré-Cœur -kirkko ja Moulin Rouge.

Montmartre travel guide: Tutustu Montmartren kukkulan tarjoamiin nähtävyyksiin, kuten taidegallerioihin, kahviloihin ja näköalapaikkoihin.

Montmartre Area: Lue lisää Montmartren alueesta ja sen historiasta sekä vierailevista taiteilijoista.