PariiDisneyLand Pariisisin keskustasta noin kolmenkymmenen kilometrin päässä sijaitseva huikea Disneyland  (tarjoukset tältä sivulta) on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka ovat katsoneet Disneyn animaatioelokuvia tai lukeneet hänen nimeään kantavia sarjakuvia ja jääneet niiden pauloihin. Vaikka yleisesti huvi- ja aktiviteettipuistot ovat suunnattu lapsille, halusi puiston luoja Walt Disney tehdä Disneylandista taiaonomaisen paikan, johon sekä aikuiset että lapset rakastuvat, jossa ikärajat romutetaan ja jokainen voi vapaasti muuttua jälleen lapseksi.

Puisto on kooltaan valtava, joten yksi päivä ei oikeastaan ole tarpeeksi sen kiertämiseen ja tutkimiseen. Mikäli aikataulu ei kuitenkaan anna periksi, on hyvä tutustua Disneylandin eri nähtävyyksiin jo hyvissä ajoin ennakkoon, jotta tietää mitä ehdottomasti haluaa kokea. Puistoalue on jaettu viiteen eri alueeseen: Main Street USA, joka on ostos- ja paraatikatu, Frontierland on puolestaan villi länsi, Fantasyland on tarkoitettu perheen pienimmille, Discoveryland on nimeään kunnioittaen tieteis- ja avaruusmaa ja Adventurelandistä löytyvät niin vidakot kuin merirosvot. Päivän kohokohta lienee Paraati, jossa suosituimmat Disneyhahmot tanssivat ja esiintyvät. Paraati kestää noin puoli tuntia ja sen sisältö vaihtuu kausittain. Päivän kruunaa satulinnan ympärillä järjestetty illan räiskyvä ilotulitus!

Ruokailu puiston alueella ei ole ongelma. Kahviloita ja ravintoloita löytyy lukuisia ja tarjolla on ruokaa jokaiseen makuun, aina pikaruoasta ylellisempiin ravintoloihin.

Parhaiten paikalle pääsee lähijunalla. Juna-asema on aivan puiston vieressä. Mikäli käytössä on vuokra-auto, hyvien opasteiden avulla auton ratissakin istuva matkailija löytää tiensä helposti perille. Myös parkkipaikat ovat kätevästi aivan puiston tuntumassa. Mikäli väsymys iskee päivän huvittelujen jälkeen tai tarkoituksena on vierailla Disneylandissä seuraavanakin päivänä, löytyy alueelta lukuisia erilaisia hotelleja, eikä majoittuminen Disneylandin tuntumassa ole vaikea toteuttaa.

Sisäänpääsy puistoon maksaa noin 70 euroa. Lastenlipun saa luonnollisesti hiukan halvemmalla. Lipun hintaan sisältyy sisäänpääsy puistoalueelle ja laitteiden vapaa käyttö. Voit siis päästää sisälläsi edelleen asuvan lapsen valloilleen koko päiväksi!


Kommentit

Pariisin Disneyland — 6 kommenttia

  1. Disneyland oli muuten kyllä loistava kokemus, mutta mielestäni aivan liian tyyristä huvia 5-henkiselle perheelle. Olimme siellä viime kuussa ja edelleen kauhistelen siellä vietettyyn päivään uponnutta rahamäärää. Eli jos lasketaan ne junaliput, pääsyliput, syömiset, juomiset ja matkamuistot niin rahaa kului lähes yhtä paljon kuin perheen lentolippuihin!

  2. Totta, Disneyland on suhteellisen kallista lystiä, mutta mielestäni jokaisen euron arvoinen! Eihän vielä aidosti Mikkiin ja Peter Paniin uskovan lapsen kokemaa iloa voi mitata rahassa. Se on vähän sama juttu Joulupukin kanssa, kait itsekin vielä muistat, kuinka ihan pienenä sekä innolla odotit hänen saapumistaan aattoiltana että vähän pelkäsit, ettei vaan toruisi ja toisi risuja? Sanonkin usein, että kun ihminen lakkaa uskomasta Joulupukkiin, ja yleensä siis satuihin, on elämän ”ihmeellisin” osa jo takana.Tottahan iloa ja onnea riittää myöhemminkin, mutta sitä ei enää usko ennen kuin itse näkee… JA Disneylandissä jokainen löytää taas tuon pienen ihmisen sisältään.

  3. Disneyland on todella sikakallis! Katsoin lippujen hinnat netistä, ja saa kyllä lapset tyytyä Pariisin matkaan ilman Disneylandia. Asiasta nousee taatusti kova marian, mutta koska matkakassa ei yksinkertaisesti anna periksi, ei auta. Voisiko kukaan Pariisissa lomaillut antaa vinkkejä siitä, minne lapsia voisi tuon hävyttömän kalliin Disneylandin sijaan viedä? Lapseni ovat 6- ja 8-vuotiaat. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen, sillä matkasta ollaan haaveiltu jo kauan eikä ole mukava, jos tunnelma menee piloille kitinän takia.

  4. Kaikilla ei tosiaankaan ole varaa viedä lapsikatrastaan tuonne Disneylandiin. Sen vaihtoehdoksi voisi ehdottaa ainakin Pariisin akvaariota, jossa voi tehdä tuttavuutta veikeiden merenelävien kanssa. Toinen mukava paikka on Tiedemuseon – Citen -erillinen lastenosasto, samoin voitte kokeilla Parc de la Villetten hieman futurista ”huvipuistoa”. Suurkaupungeista ei usein valitettavasti löydy juuri tarpeeksi tuota lapsille suunnattua tarjontaa.

  5. Kuinka hvyin puistossa on tarjontaa aikuisille ja vanhemmille lapsille? Puisto vaikuttaa olevan parempi pikkulapsille, onko esim. 15-vuotiaalle mitään tekemistä?

  6. Disneyland tarjoaa puuhaa ja koettavaa kaikenikäisille, kunhan matkassa on hieman lapsenmielisyyttä, tosikkojen sinne ei kannata mennä. Esimerkiksi tiedettä on esillä aika kivasti ja luonnollisesti Main Streetin kaupoissa aika kuluu leppoisasti, jolleivät sarjakuvahahmot enää jaksa kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>