Ostokset

Pariisi houkuttelee ostosten tekoon

Pariisi on niitä kaupunkeja, joihin Suomestakin pyrähdetään jopa pelkälle ostosmatkalle. Pitkän viikonlopun aikanakin ehtii loistavasti uusia vaatekaapin tai kodin edustuskuntoon joko haute coiturella tai maailmankuuluilla muotimerkeillä, joiden lista on loputtoman pitkä ja monipuolinen. Ostosten lomassa pääset myös tutustumaan Pariisin viehättäviin bulevardeihin ja vanhaa loistoa huokuviin ostoskeskuksiin, jollaisia on Suomesta turha etsiä.

Pariisin tunnetuin ostoskatu on kahden kilometrin pituinen Champs-Élysées -puistokatu, joka päättyy Riemukaarelle. Jo 1700-luvulta leveän ja kauniin kadun varrella ovat sijainneet kaupungin kauppojen aateliset, ja nykyäänkin se tunnetaan etenkin kalliiden ateljeiden ja putiikkien tyyssijana. Jollei Louis Vuitton, Cartier, Guerlain, Lacoste, Kenzo, Hugo Boss tai niiden kaltaiset design-kaupat ole sinun kukkaroasi varten, voit suunnata askeleesi kadun varrelta löytyville Zaralle, Nikelle, Benettonille, H&M:lle tai vaikkapa GAPin liikkeeseen. Kadulla sinua odottavat myös viehättävät kauppakeskukset. Kauppojen lisäksi Champs-Élysées tarjoaa runsaasti ihastuttavia kahviloita, ravintoloita ja elokuvateattereita. Myös lähikatujen liikkeet ovat suosittuja, ja muodostavat yhdessä Champs-Élysées’n kanssa ns. Pariisin kultaisen kolmion.

Montmartren alueelta myös vintagen, kirpputoritavaran, taiteen ja käsitöiden ystävät löytävät etsimänsä, samoin kuin delicatessen-herkuista pitävät. Haluatpa sitten ostaa nykytaiteen tuoreen tulokkaan teoksen tai aidon Salvador Dalin piirroksen, tai löytää itsellesi suhteellisen edullisia kankaita, on Montmartre juuri sinua varten. Alueen viihtyisät kahvilat ja sieltä kuulemma lähtöisin olevat bistrot tekevät ostospäivästä kaikkea muuta kuin ”marttyyrillisen”.

Mikäli vietät päiväsi mieluummin suuressa ja loisteliaassa tavaratalossa tai ostoskeskuksessa, on Pariisilla paljon tarjottavaa. Louvren lasipyramidin alapuolella sijaitseva Carrousel de Louvre edustaa modernia arkkitehtuuria mutta sen valikoima kattaa niin naisten kuin miesten pukeutumisen ja hyvinvoinnin, elektroniikan ja sisustuksen, viihteen ja pelit, tarjoten mahdollisuuden myös ruokailuun ja kahvitteluun. Eräitä sen suojissa toimivia liikkeitä ovat Lancel, Swatch, Swarovski, Perigot, Louis Pion ja Arty Dandy. Pariisin legendaarisimmat tavaratalot ovat kuitenkin Printemps ja Galerie Lafayette, joiden loistokkaat puitteet jo saavat suusi ammolleen. 1800-luvulta peräisin olevat tavaratalot tarjoavat kalliinpuoleista merkkivalikoimaa ja niiden lisäksi kylpylähoitoja, ja gourmeeta. Vastikään valmistunut St. Lazare Paris on tavallisten kuolevaisten suosiossa, ja tarjoaa vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa ja paljon muutakin mielenkiintoista. Ostoskeskusten uusin tulokas on Eiffel-tornin läheisyydessä sijaitseva uskomattoman kauniin lasikaton omaava Centre Commercial Beaugrenelle, jonka kuudessa kerroksessa sinua palvelevat 150 liikettä, joihin lukeutuvat muodin ja herkkujen tarjoajat, kodin sisustus, kosmetiikkaa, ravintolat ja kahvilat, elokuvateatterit, poliisiasema ja postitoimisto.

 

3 Responses to Ostokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.